Nieuws

Nieuwe Hygiëne code voor de Horeca (HACCP)

feb 9, 2016

Nieuwe Hygiëne code voor de Horeca (HACCP)

Vanaf 1 april 2016 is de nieuwe Hygiënecode van kracht en bent u verplicht om volgens deze nieuwe Hygiënecode te werken! 

Ten opzichte van de “oude” Hygiënecode, is er nogal wat veranderd.Deze wijzigingen hebben betrekking op vele onderdelen binnen de horeca waaronder de inrichting van bedrijfsruimten, het trainen en instrueren van het personeel, de persoonlijke hygiëne, temperatuurbeheersing, schoonmaak, kruisbesmetting, ongediertebestrijding, levensmiddelenafval, inkoop, ontvangst van goederen, het opslaan van producten, producten en processen, en nog veel meer.

Veel fouten op het gebied van hygiëne ontstaan door kennisgebrek bij medewerkers, flexwerkers of invalkrachten. Horecamanagers en chef-koks denken vaak dat een (eenmalige) korte uitleg voldoende is en dat veel dingen ‘normaal’ zijn. Maar dit hoeft voor de medewerkers helemaal niet vanzelfsprekend te zijn. Het is dus belangrijk dat de medewerkers op dit gebied goed weten wat van hen verlangd wordt en dat ze goed getraind worden.

Wist u dat Servorg hierin een interessante rol kan spelen? Medewerkers die verloond worden door Servorg krijgen de mogelijkheid een HACCP cursus te volgen. Hierin vergoedt Servorg niet alleen een deel van de kosten van de opleiding, zij kan ook tegemoet komen in de gederfde uren die een opleiding met zich meebrengt.

Wilt u weten wat Servorg voor uw organisatie kan betekenen op het gebied van opleidingen, neem dan contact op met de Servorg Academy. 

070-3385424 info@servorg.nl

Deel dit artikel online

Wil je onze brochure ontvangen?

vpo nbbu normeringarbeid mvonederland salesindebouw Stipp